Az átnevelés negyedik napjánál járunk és meglepő reakciókat tapasztalunk. Elsősorban a kisördög viselkedése változott meg, bár attól tartunk ennek okozója inkább a fojtónyakörv, mint maga a módszer. Látványosan nem szeret menni sétálni, miután Tesó feladja rá a ruhát, felszalad az emeletre. A séták alatt hátracsapott fülekkel oson Tesó mellett, esze ágában sincs eltávolodni tőle - nehogy megrántsa a nyakörv. A többi kutyát sem ugatja meg, támadni még véletlenül sem szokott, bár ez még mindig lehet a nyakörv miatt...

Panka kutyám már más kérdés, ő szinte észre sem veszi a változást. Oké, azt nyilván látja és érzi, hogy nincs simi, nem nézünk rá, stb., de úgy tűnik nem annyira hatja meg, azaz nem lett lelkibeteg, depis, ilyesmi. A séták során ő ugyanúgy megy a maga feje után, még akkor is, ha fojtó van rajta. Pont nem érdekli. Sőt, ma vettem észre, hogy pórázon hajlamos megugatni más kutyákat, akikhez eddig odament volna ismerkedni, most ugat. Nagyon nem örülök ennek. Ma költözik Kate, 1 körül viszem gazdihoz, utána kimegyek Pankával a Népligetbe egy kis magánórára, mikor csak vele foglalkozom. Eddig ugye elég nehéz lett volna megoldani a hátraarcot, mivel mindkét lányt én sétáltattam, nem rángathattam őket oda-vissza. Nagyon bízom benne, hogy ma délutántól jobban fog működni a módszer, mert eddig nagyon nem ment... Vasárnap megyünk vissza a suliba, immár Pankával. Kíváncsi vagyok mit tudnak vele kezdeni, úgy tűnik ő keményebb dió.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakbakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr662725557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása