... ezt a 3 bekezdést én magam sem gondoltam komolyan, de címnek jobban hangzott, mint a 3 hónap 3 szakdolgozatnyiban :)

Szóval, decemberben írtam utoljára, az alapfokú vizsga előtt. Azóta levizsgáztunk, első alkalommal 82 pontot bénáztam össze, ám mivel az órákon olyan ügyes volt Panki, meg bennem is van jó adag Monica Geller, muszáj volt megpróbálnunk ismét. A javítón is rontottam el dolgokat, jó néhány pontot a felvezető rutintalansága miatt vontak le, de azért 91-ig csak eljutottunk. Egyértelmű volt, hogy folytatjuk a középfokon, viszont az is, hogy nem januárban - síelések, mínusz csirió fokok, nyakig érő hó, stb.

A középfok indulásáig átvészeltünk egy újabb soknapos karácsonyi otthonlétet, ami szintén nem ment zökkenőmentesen (Anyu még mindig nem enged be négylábúakat a házba), de most legalább vittük Scottot is, így a konstans vonyítás a garázsban a jó társaság hatására elmaradt. De mindegy, még szerencse (ebből a szempontból), hogy Karácsony csak egyszer van egy évben :) 

Sok év után idén ismét jó ötletnek gondoltuk, hogy családilag, amolyan "papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet" stílusban elmegyünk síelni. Hát, nem véletlenül olyan ritkák ezek a full-családi utazások, most sem lesz egy ideig újra... Kutyák szempontjából lényeg, hogy addig a KisMaki és Panki is Zoli gondjaira volt bízva. Átköltözött arra a hétre hozzám, logisztikailag - és kutyaszőrileg - is ez volt a legpraktikusabb. Mindhárman túlélték, Zoli elmondása szerint nem volt vész, de azért nagyon örült, mikor végre hazaértünk. (mi is - lásd pár mondattal fentebb...)

Számos eseménytelen hét után végre elérkezett a március 3., amit már nagyon vártam: elkezdődött a középfok. Semmi jóval nem kecsegtettek minket, az órán tanultak és megbeszéltek alapján rengeteget kell itthon gyakorolni, most már nem lehet "megélni" az órai gyakorlásból és otthoni lustálkodásból. Ezt mondtál elöljáróban és igazuk is lett. A vizsga 4 feladatból áll: 5 méterről kézjelre fektetésből ültetés, majd visszafektetés, 8 méterről behívás közben megállítás és lefektetés, bójához küldés és lefektetés (ez is millió méterről), majd egy kis kúszó-akadály kombó. Pankinak az agility feladatok (kúszó, akadály) megy, a behívás közben megállítás, lefektetés is egész jól, a kézjelet nagyon gyakoroljuk, de a bójás dolog még elég gyengus. De no para, messze van még az április 22. Ugye? :) 

Szörnyű, hogy csak ismételni tudom magam, de Panki csodálatos. Próbál gondolatolvasó lenni, nagyon igyekszik megszerezni a virslit - amúgy fel is szedett némi virsli-hájat, diétára kell fognom (őt is...). A suliban, ebben az új csoportban is kedvelik, szerencsére ismét Zsófi a segítő okítónk, akit már alapfokon is nagyon bírtam, és ugyan azt hittem Szandi után nem lesz olyan oktató, akit csípni fogok, de Gabi rácáfolt, irtó rendi! Még mindig nagyon szeretek suliba járni, és az indulás előtti készülődésem végighisztizéséből ítélve azt hiszem, Panki is "elviseli" :D Nem gondoltam volna amúgy, hogy mennyit tud még tovább javulni a kapcsolatunk Pankival, de egyszerűen bámulatos. Egyre jobban figyel rám, egyre könnyebben kezelhető, és láthatóan nagyon akar tanulni (na ja, ennyi virsli hatására... :D). Új technikákat tanulunk - megvezetés, formálás, célkövetés, elkapás, modellezés -, mind másra jó. A formálás agyrém, bár Gabi szerint csak az első 30-40 alkalom rettenet, aztán ahogy a kutya rájön, hogy neki kell kitalálnia, mit szeretnénk tőle, már gyerekjáték. Bár már ott járnánk.... Ha vége a középfoknak, végre kipróbálhatjuk majd a klubfoglalkozásokat - őrző-védő, agility, nyomkövetés, ebathlon. És mi mindet ki is fogjuk próbálni, az őrző-védőt is. Bár el sem tudom képzelni Pankát, ahogy ráront a műkarra :D Na majd meglátjuk.

Addig is futunk szorgalmasan, bár a Duna-parti oda-visszákat Egyetlen Ebem egyre nehezebben viseli, ingergazdagabb környezetben könnyebben megy az 5 km (lásd Margit-sziget), de az sajnos csak a hétvége luxusa, a dolgos mindennapokra marad a Petőfi-Lágymányosi közti szakasz oda-vissza. Ja, off-topic: jelentkeztem az októberi végi London Félmaratonra (Run to The Beat), szóval várhatóan nem kevés km-t fogunk még Pankival lefutni idén nyáron.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakbakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr704354891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása