Két hete pénteken meglepetés szülinapi buliba voltunk hivatalosak a noszvaji Thummerer pincébe. Délután 4-kor indultunk, másnap délben értünk vissza. A köztes két sétát Eszter elvállalta – itt is jelezném mérhetetlen hálámat! Elmondása szerint nem volt semmi gond, és valóban, mikor hazaértünk a nagy lelkesedésen kívül más jelét nem találtuk a majd’ 24 órás egyedüllétnek. Nem így vasárnap délután, mikor fél 1-kor indultunk bevásárolni, fél 4 körül értünk haza. A liftben együtt jöttünk a szomszéddal, aki mondta, hogy nemrég hívta a lánya, hogy Panka sír. Nem értettem a dolgot, de ahogy beléptünk a lakásba rögtön világossá vált: felment az emeletre, kinyitotta a kilincsre zárt kisszoba ajtaját, ám belülről kinyitni már nem tudta, így gyakorlatilag bezárta magát. Aztán észrevettem, hogy a deguk ketrecének ajtaja is nyitva van, azt hittem valahova elbújtak a kis drágák, de sajnos kiderült, hogy nem bújtak sehova, kinyúlva feküdtek mindketten a padlón. Tehát a kutya bement a szobába, addig piszkálta a ketrecet, míg bele nem tudott menni, elkapta mindkét degut és addig játszott velük/molesztálta őket, míg csipogtak. Külsérelmi nyom egyik állatkán sem volt, csak ki voltak nyúlva és nyálas/nedves volt a szőrük. Nem tudom, hogy nyitotta ki a ketrec ajtaját és hogy fogta meg a két kis speedy gonzálest, de megtette valahogy. Ez egyrészt tragikus a deguk szemszögéből nézve – mennyire félhettek csórikáim –, másrészt döbbenetes, hogy Pankának volt ehhez esze!

Ez az eset ráébresztett arra, amit minden kutyával foglalkozó ember szajkóz: a kutya elsődlegesen kutya, majd fajta, és legvégül Panka. Nem szabad elfelejteni, hogy a kutya őse ragadozó volt, és vannak fajták, akik még ma is kitűnő vadászok. Például a vizslák és vizsla keverékek. Mert míg Scott csak kíváncsian szemlélte a degukat, addig Panka minden egyes összeszokatási kísérletnél zsákmányként tekintett rájuk. És ennek ez lett az eredménye.

Nem lesz több degunk/csincsillánk/mókusunk, de Zoli szeretne halakat, akik szintén a zsákmány kategória, így ott körültekintőbben kell majd az összeszoktatást intéznünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsakbakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr292469281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása